Terinzageleggen van de ontwerpbesluiten behorende bij het bouwplan voor het geheel veranderen van winkels en woonhuis op het adres Hoogstraat 45 en 47 te Schiedam

Ontwerpbesluiten

  • Projectbesluit Hoogstraat 45 en 47.

  • Bouwvergunning voor het geheel veranderen van winkel en woonhuis op de locatie Hoogstraat 45 en 47 te Schiedam.

Aanvraag om bouwvergunning

Op 5 juni 2009 heeft Panoramix B.V. een aanvraag om reguliere bouwvergunning ingediend voor het geheel veranderen van winkels en woonhuis op het adres Hoogstraat 45 en 47 te Schiedam.

Het bouwplan valt binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Binnenstad’. Binnen de vigerende regeling is het bouwen van een derde bouwlaag en het bebouwen van het erf niet mogelijk. Om de renovatie van de panden mogelijk te maken, dient een nieuw planologisch kader te worden vastgesteld.

Aanvraag om een projectbesluit

Een aanvraag om bouwvergunning, welke niet voldoet aan het vigerend planologisch kader, dient op grond van artikel 46, derde lid van de Woningwet tevens te worden beschouwd als een verzoek om projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Bij besluit van 1 juli 2010 heeft de Raad besloten een projectbesluit voor te bereiden ten behoeve van het veranderen van winkels en woonhuis op het adres Hoogstraat 45 en 47 te Schiedam. De Raad heeft daarbij, op grond van artikel 3.10, vierde lid van de Wro, de bevoegdheid tot het vaststellen van het projectbesluit gedelegeerd aan het college.

Terinzagelegging

Het bouwplan, het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning liggen vanaf 16 september 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel. Ook kunt u het ontwerpprojectbesluit digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging, schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren te brengen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Schiedam, Postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer drs. S.J.C. Hovens, juridisch beleidsadviseur bij de gemeente Schiedam, op telefoonnummer 010-2191736.

De ontvangen zienswijzen zullen worden beantwoord en worden betrokken bij de besluitvorming over het vaststellen van het projectbesluit en de bouwvergunning.

Naar boven