Ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Kantoorgebouw en bioscoop’ en Ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Wonen en Sport’

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 20 september 2010 tot en met 1 november 2010 voor eenieder ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Kantoor en bioscoop’ en het ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Wonen en Sport’. Het plangebied van beide bestemmingsplannen betreft het gebied tussen de Doornseweg, de Provincialeweg Noord, de Sportlaan en de Buitenkade te Almkerk.

Het ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Kantoorgebouw en bioscoop’ voorziet in hoofdlijnen in de bouw van een nieuw kantoorgebouw van de Rabobank, de bouw van een bioscoop en bijbehorende infrastructuur waaronder de aanleg van een rotonde op de N322. Het ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Wonen en Sport’ voorziet in hoofdlijnen in de bouw van maximaal 150 woningen (inclusief 27 appartementen), de herinrichting van het bestaande sportpark en de aanleg van de bijbehorende infrastructuur.

Beide ontwerpbestemmingsplannen zijn naar aanleiding van de reacties die zijn ontvangen in het kader van de gevolgde inspraakprocedure gewijzigd ten opzichte van de eerder bekend gemaakte voorontwerpen.

U kunt het ontwerpbesluit van beide bestemmingsplannen met bijbehorende stukken bij de gemeente Woudrichem inzien op werkdagen, gedurende de openingstijden, bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. De betreffende stukken zijn ook te downloaden via www.woudrichem.nl en de landelijke webservice www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen omtrent het ontwerp van beide bestemmingsplannen en deze richten aan de gemeenteraad van Woudrichem, Postbus 6, 4285 ZG te Woudrichem, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Kantoorgebouw en bioscoop’ respectievelijk zienswijze ontwerpbestemmingsplan Almkerk West ‘Wonen en Sport’.

Het indienen van een mondelinge zienswijze kan alleen op afspraak. U kunt hiervoor binnen de gestelde termijn een afspraak maken met de projectleider voor de bestemmingsplannen voor Almkerk West, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0183-308100.

Naar boven