Bekendmaking besluit wijziging hoogst toelaatbare waarde geluidsbelasting woningen aan de Enschedesestraat en de Professor Lorentzstraat

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maakt bekend dat zij bij besluit van 24 augustus 2010, met kenmerk BSV 2010022371, met toepassing van artikel 4.23, tweede lid, en artikel 4.16 van het Besluit geluidhinder, haar besluit van 24 september 2009, met kenmerk BSV 2009051090, met betrekking tot de vaststelling van de ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting en de maatregelen gedeeltelijk wijzigt. De wijziging heeft betrekking op de woningen aan de Enschedesestraat en de Professor Lorentzstraat.

De wijziging houdt kort weergegeven in:

  • het verlenging van scherm 14 met scherm 14A met een lengte van 88 meter en een hoogte van 1,5 meter ten opzichte van bovenkant spoor ten behoeve van de woningen aan de Enschedesestraat;

  • de wijziging van de ten hoogste toelaatbare waarden van de geluidsbelasting op de gevels van de saneringswoningen binnen de invloedssfeer van scherm 14A en de inmiddels gewijzigde spoorbrug;

  • het intrekken van de vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting op de gevels van de panden aan de Enschedesestraat 119, 121, 123 en125, aangezien op deze panden geen geluidsgevoelige bestemming rust en er derhalve geen grond is om deze panden op te nemen in een saneringsprogramma en een ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting en maatregelen vast te stellen.

Het besluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van vrijdag 17 september 2010 gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij:

  • de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor en in de Gemeentewinkel van het Stadhuis van de gemeente Hengelo gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur, op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur en tevens op donderdag van 17.00 uur tot 20.00 uur (m.u.v. de Gemeentewinkel) en

  • het Bureau Sanering Verkeerslawaai (De Bleek 10 te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze laatste mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai (0348-487 450).

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij gewijzigde vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tegen genoemd besluit kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt, op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht, zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit door middel van publicatie bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan:

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai

Postbus 97

3440 AB WOERDEN

Naar boven