Bekendmaking MER beoordeling tweede sluiskolk Julianasluis

De provincie Zuid-Holland is beheerder van de Julianasluis in Gouda. Om de schaalvergroting in de binnenvaart en scheepsbouw en de groeiende recreatievaart te accommoderen wil de provincie een tweede, grotere sluiskolk aanleggen.

Er geldt voor dit project vanuit de Wet milieubeheer geen directe plicht om een milieueffectrapportage (MER) op te stellen. Wel moet het bevoegd gezag conform artikel 7.8b Wet milieubeheer beoordelen of toch een MER moet worden opgesteld vanwege de gevolgen voor het milieu. De provincie heeft als initiatiefnemer een aanmeldingsnotitie laten opstellen, waarin wordt onderzocht of voor het project de verplichting bestaat om een MER op te stellen. De conclusie luidt dat dit niet nodig is omdat er geen sprake is van ‘belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu’ als bedoeld in de Wet milieubeheer. Op 30 juni 2010 heeft de gemeenteraad van Gouda besloten dat voor het project tweede sluiskolk Julianasluis geen milieueffectrapportage hoeft worden gemaakt.

Het MER-beoordelingsbesluit en de aanmeldingsnotitie liggen van 16 september tot en met 27 oktober gedurende zes weken ter inzage bij de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda. De Stadswinkel is op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 9.00 u tot 17.00 u, op donderdag van 9.00 u tot 20.00 u en op vrijdag van 9.00 u tot 12.30 u.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit kenbaar maken in de procedure van het bestemmingsplan Sluiseiland, waarin de verdubbeling van de Sluis wordt mogelijk gemaakt.

Gouda, 15 september 2010

Naar boven