Terinzagelegging voorontwerp bestemmingsplan Sluiseiland

Informatieavond over bestemmingsplan en herinrichting

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken bekend dat zij het voorontwerp bestemmingsplan Sluiseiland ter inzage leggen. In het bestemmingsplan wordt de verdubbeling van de Julianasluis mogelijk gemaakt evenals de herinrichting van het Sluiseiland als gevolg van de aanleg van de Zuidwestelijke Randweg en de extra sluis. In het plan krijgt het Sluiseiland hoofdzakelijk een recreatieve bestemming. Ook houdt het bestemmingsplan rekening met een toekomstige verlegging van de waterkering. In het bestemmingsplan is de Zuidwestelijke Randweg zelf niet meegenomen, deze is al eerder mogelijk gemaakt met het Inpassingsplan ZWR / N209.

Op 6 oktober wordt een informatieavond gehouden over het bestemmingsplan. Tijdens deze bijeenkomst wordt het voorontwerp toegelicht en kunt u vragen stellen of opmerkingen maken over de inhoud van het plan. Het tweede deel van de avond geeft de provincie Zuid-Holland een presentatie over de toekomstige herinrichting van het Sluiseiland.

De informatieavond is woensdag 6 oktober in het gebouw van de Speeltuinvereniging Korte Akkeren op het Sluiseiland, Ankerpad 2 te Goudaen begint om 20.00 uur.

Het voorontwerp bestemmingsplan is van 16 september tot en met 27 oktober gedurende zes weken te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het voorontwerp bestemmingsplan te vinden op de website www.gouda.nl/bestemmingsplannen en ligt het bestemmingsplan ter inzage tijdens openingsuren bij de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.

Gedurende genoemde termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk een inspraakreactie in te dienen over het voorontwerp bestemmingsplan Sluiseiland. Uw schriftelijke reactie kunt u zenden aan burgemeester en wethouders van Gouda, t.a.v. de afdeling Gebiedsontwikkeling, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Deze publicatie is tevens bedoeld als bekendmaking in de zin van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. Diverse instanties worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit plan.

Gouda, 15 september 2010

Naar boven