Uitwerkingsplan Woongebied Kernhem scherven 2, 17 en 18

Uitwerkingsplan Woongebied Kernhem scherven 2, 17 en 18 (gewijzigd) vastgesteld (overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening)

Van 16 september tot en met 27 oktober ligt het op 7 september door burgemeester en wethouders van Ede (gewijzigd) vastgestelde uitwerkingsplan Woongebied Kernhem scherven 2, 17 en 18 met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen.

Het uitwerkingsplan Woongebied Kernhem scherven 2, 17 en 18 bestaat uit het planologisch mogelijk maken van 132 woningen. Deze woningen worden gerealiseerd aan de oostkant van het nog te ontwikkelen deel van Kernhem tussen de A30 en het reeds gerealiseerde gedeelte van Kernhem.

Bij de vaststelling van het plan hebben burgemeester en wethouders wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen. De ambtshalve wijziging betreft Scherf 3b, deze scherf bevatte in het ontwerpuitwerkingsplan een appartementencomplex met op de begane grondlaag de mogelijkheid voor een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Deze scherf maakt geen onderdeel meer uit van het voorliggende uitwerkingsplan. Voor scherf 3b wordt momenteel naar een andere passende functie gezocht.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door het college van burgemeester en wethouders (gewijzigd) vastgestelde uitwerkingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Ede, 15 september 2010

Naar boven