Ontwerpbestemmingsplan ROC locatie Amazonedreef, ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en de conceptbouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 16 september 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen: het ontwerpbestemmingsplan ‘ROC locatie Amazonedreef’, inclusief aanverwante ontwerpvergunningen/besluiten.

Plangebied

Het plangebied omvat de gronden tussen de Amazonedreef, Paranadreef, Patagoniëdreef inclusief het parkeerterrein en een deel van de parkzone ten noordwesten van het plangebied. Het terrein is circa 6 000 m2 groot.

Doel

Het doel van het bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken de herontwikkeling van de locatie met een gebouw met circa 100 woningen. In de plint is ruimte voor verschillende niet-woonfuncties. Het plan is een uitwerking van de ruimtelijk-economische visie Overvecht, die de gemeenteraad in december 2009 heeft vastgesteld.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten 2009 (Coördinatieverordening gemeente Utrecht). Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het geldende bestemmingsplan de volgende aanvraag te coördineren met het bestemmingsplan:

  • conceptbouwvergunning BV21002901 voor het oprichten van het een appartementengebouw met 105 appartementen en bedrijfsruimte.

Daarnaast wordt met deze procedure gecoördineerd:

  • een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’). Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ROC locatie Amazonedreef (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart)), het ontwerpbesluit hogere waarden inclusief de bijlagen en de conceptbouwvergunning inclusief bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 september 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 27 oktober 2010 ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Wijkbureau Overvecht Zamenhofdreef 17, Utrecht open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze kunt u meestal wel downloaden van de gemeentelijke website; echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Het ontwerpbestemmingsplan en de conceptvergunningen/besluiten zijn ook in te zien via www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

t.a.v. StadsOntwikkeling

Sectormanager Publieke Diensten

Postbus 8406

3503 RK UTRECHT

(onder vermelding van: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ROC locatie Amazonedreef’)

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan men op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur bellen met de zienswijzenlijn op nummer 030-2864700. Daar kan alleen een zienswijze kenbaar worden gemaakt en kunnen geen inhoudelijke inlichtingen worden ingewonnen.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven