Projectbesluit ex artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening (Wro) plan gemaal Hillekade

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Ouderkerk en Nederlek maken op grond van artikel 3.8, lid 3 juncto artikel 3.11, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat zij een projectbesluit ex artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) hebben genomen ten behoeve van de verwezenlijking van het volgende plan:

  • Kerkweg 151, 2935 LA Ouderkerk aan den IJssel – het oprichten van een vijzelgemaal op de grens van de gemeenten Ouderkerk en Nederlek, het aanleggen van toevoerende watergangen in de polder Kromme, Geer en Zijde te Ouderkerk aan den IJssel en het over de toevoerwatergang plaatsen van een wegbrug in de Oudelandseweg te Ouderkerk aan den IJssel.

Tevens hebben de colleges van burgemeester en wethouders een reguliere bouwvergunning verleend voor het oprichten van het vijzelgemaal en het plaatsen van de wegbrug.

Ten behoeve van de realisatie van de wegbrug zal een gedeelte van het wegtracé tussen de percelen Oudelandseweg 2–4 en Oudelandseweg 1a te Ouderkerk aan den IJssel tijdelijk met een bypass worden omgelegd. Ten behoeve van de realisatie van het gemaal zal het tracé van de fietspaden ter plaatse van de kruising Kerkweg, Hillekade en Loet eveneens tijdelijk worden aangepast.

U kunt het projectbesluit, de bouwvergunning en de bijbehorende stukken van donderdag 16 september 2010 tot en met woensdag 27 oktober 2010, gedurende zes weken, inzien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, en het gemeentehuis van Nederlek, Burg. Van der Willigenstraat 58 te Lekkerkerk. Daarnaast kunt u het plan raadplegen op de website van de gemeenten: www.ouderkerk.nl onder ‘actueel’ – ‘bekendmakingen’ – ‘bestemmingsplannen’, www.nederlek.nl onder ‘nederlek actueel’ – ‘bekendmakingen’ – en via de VROM-website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor inzage buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Extern beleid en dienstverlening van de gemeente Ouderkerk, telefoon (0180) 681055, of een medewerker van de afdeling VROM van de gemeente Nederlek, telefoon (0180) 667722.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die eerder tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de eerdere inzagetermijn redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen, tegen het projectbesluit beroep instellen bij de rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt of – indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om voorlopige voorziening is verzocht – niet voordat op het verzoek is beslist.

15 september 2010

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Burgemeester en wethouders van Nederlek.

Naar boven