Bestemmingsplan Leedijkerhout 15

Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en mogelijkheid tot inspraak

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat voor het perceel aan de Leedijkerhout 15 te Houten een bestemmingsplan wordt voorbereid. Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Eerste resultaat van die voorbereiding betreft een voorontwerp dat opgesteld is. Op het voorontwerp kunt u wel reageren.

Het plan

De eigenaren van de gronden ter plaatse van het perceel Leedijkerhout 15 te Houten wensen hier, naast de bestaande woning, een tweede woning op te richten. Het streven is deze tweede woning te bouwen op de plaats waar nu een in vervallen staat verkerend, monumentaal bakhuis is gesitueerd, wat zal worden gesloopt. De gemeente Houten staat in beginsel positief tegenover dit initiatief. Het vigerende bestemmingsplan laat de oprichting van de tweede woning echter niet toe. Om de bouw hiervan toch planologisch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 16 september 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de GemeenteInGang, balie Bouwen en Wonen. Daarnaast is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website https://www.houten.nl/burgers/bestemmingsplannen-in-procedure/.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen schriftelijk of mondeling een reactie over het voorontwerpplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer Tonneijck van de afdeling Projectontwikkeling, tevens kan er op aanvraag een inloopspreekuur georganiseerd worden. U kunt hiervoor ook contact opnemen met de heer Tonneijck. Hij is bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611).

Vervolg

Het voorontwerpbestemmingsplan zal tevens toegezonden worden aan verscheidene instanties voor het wettelijk vooroverleg. Na de inspraak en overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerpbestemmingsplan zal dan omgezet worden naar een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

De gemeenteraad zal tenslotte het ontwerpbestemmingsplan, al dan niet gewijzigd, vaststellen.

Info

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen met de heer Tonneijck van de afdeling Projectontwikkeling.

Houten, 15 september 2010

Naar boven