Beerze-Karshoek en Ommerschans

Het college maakt bekend dat de vastgestelde wijzigingsplannen ‘Ecologische Hoofdstructuur, gebied Beerze-Karshoek’ en ‘Ecologische Hoofdstructuur, gebied Ommerschans’ met bijbehorende stukken vanaf donderdag 16 september t/m woensdag 27 oktober 2010 ter inzage liggen bij de balie van het Omgevingsplein. De wijzigingsplannen en bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar en beschikbaar op www.ommen.nl, onder → Inwoners → Ruimtelijke plannen. Het vastgesteld wijzigingsplan ‘Ecologische Hoofdstructuur, gebied Ommerschans’ heeft betrekking op een perceel aan de Balkerweg, 7738 te Witharen, kadastraal bekend gemeente Stad Ommen, sectie A nr 3686. Het gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Ecologische Hoofdstructuur, gebied Beerze-Karshoek’ heeft betrekking op verschillende percelen gelegen in het winterbed van de Vecht,7736 te Beerze en Karshoek. Met de wijzigingsplannen wordt de bestemming ‘agrarische doeleinden’ van deze gronden gewijzigd naar ‘Natuurdoeleinden’ ten behoeve van de realisatie van Ecologische Hoofdstructuur (EHS). De ontwerpplannen met bijbehorende stukken hebben met ingang van 10 juni 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is één zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan ‘Ecologische Hoofdstructuur, gebied Beerze-Karshoek’. Naar aanleiding van de zienswijze heeft het college dit bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. In de Nota zienswijzen is de schriftelijke zienswijze samengevat en beantwoord.

De mogelijkheid bestaat om vanaf 16 september 2010 binnen zes weken tegen de wijzigingsbesluiten een beroepschrift in te dienen bij de Afd. bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen.

Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Voor schorsing moet tegelijkertijd met het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afd. Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zowel voor het beroep als het verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven