Bekendmaking MER-beoordelingsbesluit in het kader van de Wet milieubeheer, Mts. Van Elp-Heide gemeente Staphorst

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, lid 5 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 26 april 2010 is voor het bedrijf Mts. B. en J. en H. van Elp-Heide in de gemeente Staphorst een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een pluimveehouderij aan de Klaas Kloosterweg Oost 151 in Staphorst. Op 21 juli 2010 en 6 augustus 2010 is de notitie aangevuld.

Het voornemen van Mts. Van Elp-Heide is om de melkrundveehouderij te beëindigen en een pluimveehouderij op te richten met een dierenaantal van 60.000 opfokhennen. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Staphorst hebben op 9 september 2010 besloten dat door Mts. Van Elp-Heide geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Staphorst leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen ter inzage van 17 september 2010 tot en met 29 oktober 2010 bij de Publieksbalie Grondgebied in het gemeentehuis van Staphorst. De Publieksbalie is elke werkdag geopend van 08.30 uur tot 12.00 uur. Buiten openingstijden kan dit op afspraak.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven