stcrt-2010-1416-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Delfzijl − Kern Noord’

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Delfzijl − Kern Noord’ ligt met ingang van 4 februari 2010 t/m 17 maart 2010 ter inzage in het gemeentehuis (te bevragen bij de balie) en in de Openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Ook is het plan in te zien via de website van de gemeente (www.delfzijl.nl).

Met het bestemmingsplan ‘Delfzijl − Kern Noord’ worden alle geldende bestemmingsplannen voor de woonwijken ten noorden van de Parallelweg (N360) en ten oosten van de Hogelandsterweg vervangen. Het betreft de volgende geldende bestemmingsplannen: Bornholm, Noord, Vestingbuurt en Landenbuurt.

Het gedeelte van het bestemmingsplan voor het herstructureringsgebied vindt zijn basis in de Structuurvisie Noord 2006 en het nadien uitgewerkte stedenbouwkundige plan en de vastgestelde beeldkwaliteitsplannen ‘Kwelderland’ en ‘Schrijversbuurt’. Door het ontbreken van een actueel bestemmingsplan is er destijds voor gekozen om in deze beeldkwaliteitsplannen ook stedenbouwkundige eisen op te nemen over maatvoering en situering die normaliter in een bestemmingsplan thuis horen. Geconstateerd is dat deze eisen nog niet volledig waren opgenomen in het voorontwerpbestemmingsplan. In het ontwerpbestemmingsplan is dit alsnog gebeurd. Ter voorkoming van tegenstrijdigheden tussen het bestemmingsplan en de beeldkwaliteitsplannen worden ook de beeldkwaliteitsplannen aangepast waarmee deze zich zullen gaan beperken tot de gewenste beeldkwaliteit (zoals kleur en materiaalgebruik). Deze beeldkwaliteitsplannen worden via een aparte procedure ter inzage gelegd.

Een ander belangrijk aspect waarop het ontwerpbestemmingsplan verschilt van het voorontwerp is dat het ontwerp is opgesteld op grond van de sinds kort geldende landelijke standaardsystematiek voor het opstellen van digitale bestemmingsplannen. Dit heeft met name consequenties gehad voor de opmaak van het ontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder mondeling en schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Delfzijl indienen. Het adres is: Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl. U moet boven in uw brief vermelden: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Delfzijl − Kern Noord’. Voor mondelinge zienswijzen dient u een afspraak te maken met de afdeling VROM, tel. 0596-639949. U kunt uw zienswijzen ook digitaal indienen door het te mailen naar:

inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl.

Delfzijl, 3 februari 2010

Naar boven