Voorbereidingsbesluit ‘Molenvliet 95’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 september 2010 heeft besloten te verklaren dat het bestemmingsplan ‘Molenvliet 95’ wordt voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit biedt de mogelijkheid de planologische procedure te kunnen voeren om de bestemming zodanig te wijzigen dat deze in overeenstemming is met de bepalingen uit het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (BEVI) ten aanzien van de toekomstige contouren van het Plaatsgebonden Risico van het nabijgelegen rangeerterrein Kijfhoek. Op grond hiervan is het verboden om de gronden en bouwwerken op ‘Molenvliet 95’ te gebruiken voor doeleinden die zijn aan te merken als:

  • a. kwetsbaar gebruik, als bedoeld in artikel 1 lid 1 sub a van het BEVI

  • b. beperkt kwetsbaar gebruik, als bedoeld in artikel 1 lid 1 sub b van het BEVI.

Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende tekening ligt vanaf donderdag 16 september 2010, de datum waarop het voorbereidingsbesluit in werking treedt, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00. Het voorbereidingsbesluit en de tekening zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan ingevolge artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep worden ingediend.

Zwijndrecht, 15 september 2010

Naar boven