Ontwerpbestemmingsplan Sola Gratia en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend dat met ingang van 15 september tot en met 27 oktober 2010 het ontwerpbestemmingsplan Sola Gratia en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid ter inzage ligt. Het plan ligt ter inzage bij de Afdeling Vrom, Haven 37 te Schoonhoven en is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via een directe link op de gemeentelijke website www.schoonhoven.nl.

Het bestemmingsplan omvat het vervangen van het bestaande woonzorgcomplex Sola Gratia aan de Rotterdamseweg 1 in Schoonhoven in maximaal 50 zelfstandige (zorg)woningen en bijbehorende zorginfrastructuur. Het gebied is gelegen ten noordwesten van het centrum en wordt omsloten door de C.G. Roosweg, Rotterdamseweg, Lommerrijk en Buiten de Beste.

De voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai bedraagt 48 dB. Als gevolg van de C.G. Roosweg (N210) en de Rotterdamseweg treden op de buitenrand van het bouwvlak geluidsbelastingen op van 59 dB en 57 dB. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen.

Gedurende genoemde periode van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, Postbus 504, 2870 AH Schoonhoven.

Tegen het voornemen om hogere waarden geluid vast te stellen kunnen door belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend bij burgemeester en wethouders, Postbus 504, AH Schoonhoven.

Naar boven