stcrt-2010-1413-001.png Ontwerpbestemmingsplannen ‘Anloo dorp’, ‘Gasteren dorp’ en ‘Anderen dorp’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen met bijbehorende ontwerpraadsbesluiten:

  • Anloo dorp’;

  • Gasteren dorp’ en;

  • Anderen dorp

met ingang van 4 februari 2010 gedurende 6 weken voor iedereen terinzageliggen bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Ook zijn de genoemde ontwerpbestemmingsplannen met bijbehorende ontwerpraadsbesluiten digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder het kopje ‘bestemmingsplannen’) en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Deze bestemmingsplannen betreffen de planologische regelingen van de kernen Anloo (incl. beschermd dorpsgezicht), Gasteren en Anderen en voorzien in de vastlegging en regeling van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik.

De ontwerpbestemmingsplannen zijn een vervolg op de voorontwerpbestemmingsplannen ‘Anloo dorp’, ‘Gasteren dorp’ en ‘Anderen dorp’ die in november/december 2008 ter inzage hebben gelegen. Genoemde ontwerpbestemmingsplannen zijn naar aanleiding van inspraakreacties en opmerkingen van instanties als de provincie alsmede door ambtelijke aanpassingen, alle drie op onderdelen gewijzigd ten opzichte van de ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplannen (zie overzicht hoofdstuk 8, lid 3 van de toelichting).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Voor het mondeling inbrengen van een zienswijze zijn 2 middagen gereserveerd. Het betreft maandagmiddag 8 maart 2010 en dinsdagmiddag 9 maart 2010. De mondelinge zienswijzen worden in dat geval ten overstaan van 2 ambtelijke medewerkers op het gemeentehuis te Gieten ingebracht. Indien u van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te brengen, gebruik wenst te maken, dient u dit vooraf, maar uiterlijk voor 5 maart 2010 kenbaar te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. (0592) 267718 of bij afwezigheid (0592) 267793.

Naar boven