Ontwerpbestemmingsplan ‘Beekdalhoeve Koningsdiep’ ter inzage

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van 20 september 2010 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Beekdalhoeve Koningsdiep’ opnieuw voor eenieder ter inzage.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0086.00PPDeMersken2-0202).

Daarnaast is een afdruk van het digitale ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl (wonen, werken & inkomen/bouwen & wonen/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen/ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding)) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl

Beschrijving van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft de Beekdalhoeve Koningsdiep aan de Mersken 2 te Ureterp. Het plan dat voor dit bedrijf is opgesteld, bevat de juridisch-planologische regeling voor een paardenpension en -fokkerij, een natuur- en landschapscamping en de aangrenzende percelen aan de noord- en zuidzijde.

De tot nu toe gevolgde procedure

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft van 8 augustus t/m 19 september 2008 ter inzage gelegen. In deze periode konden overleginstanties reageren en eenieder een inspraakreactie indienen. De inspraak- en overlegreacties zijn behandeld door de gemeente. Dit is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Het plan werd op enkele onderdelen aangepast. Vervolgens heeft het ontwerpbestemmingsplan met ingang van 17 november 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen. In deze periode kon eenieder een zienswijze indienen. Tijdens deze periode is door de initiatiefnemer een zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft geleid tot een kleine wijziging in het bestemmingsplan. Vervolgens is er bij de vaststelling van het plan een aantal vragen bovengekomen. Hierom is het plan in overleg met de initiatiefnemer aangepast en wordt het opnieuw in procedure gebracht. Gezien de geringe impact van de aanpassingen is het niet noodzakelijk het plan opnieuw voor inspraak en overleg aan te bieden, maar wordt het direct als ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan eenieder:

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan (na uitdrukkelijke vermelding) bij de afdeling Ontwikkeling (bestemd voor de gemeenteraad). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven