Bestemmingsplan ‘Rioolvoorzieningen Eelde-Paterswolde’

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Rioolvoorzieningen Eelde-Paterswolde’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat vanaf 23 april 2010 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. Tevens zijn er geen zienswijzen ingediend naar aanleiding van de terinzagelegging van het ontwerp.

Inhoud bestemmingsplan

Het plan heeft betrekking op gronden ten oosten van het bedrijventerrein Industrieweg/Oosterland te Paterswolde nabij de percelen Industrieweg 10 en 12 en het volkstuinencomplex.

Op deze gronden worden voorzieningen getroffen om de overstort van rioolwater op de Eelderschipsloot te minimaliseren.

Voor de Eelderschipsloot en de Drentsche Aa heeft het waterschap Hunze en Aa’s de kwaliteitsdoelstelling ‘hoog’ vastgesteld met de taak om de vuilemissie met 90% te verminderen.

De plannen voorzien in de aanleg van een bergbezinkbassin met een inhoud van 500 m3, het aanbrengen van een gesloten kunststofzak in de retentievijver met een inhoud van 3.000 m3 en bijbehorende voorzieningen zoals een spoelput en een leidingenput.

Met de maatregelen wordt de overstort van rioolwater beperkt tot 825 m3 per jaar.

Het bassin wordt geheel onder het maaiveld aangelegd. Alleen twee betonplaten met deksels zijn in het landschap zichtbaar.

Om de voorzieningen te realiseren is een herziening van de bestemmingsplannen ‘Eelde-Paterswolde kern’ en ‘Buitengebied Eelde’ noodzakelijk.

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Rioolvoorzieningen Eelde-Paterswolde’ ligt met ingang van vrijdag 17 september 2010 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

Het plan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak.

Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het bestemmingsplan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klik vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Tenslotte kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ‘Advies Natuurwaarden rioolvoorzieningen Eelde-Paterswolde’ ligt alleen in de papieren vorm ter inzage.

Beroep

Aangezien bij de gemeenteraad geen zienswijzen zijn ingediend en de gemeenteraad het bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld, kan alleen een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, ingaande 17 september 2010 gedurende zes weken tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding en verzoek om voorlopige voorziening.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Projecten, team Projecten, telefoonnummer 0592-266 662.

Vries, 15 september 2010

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo,

F.A. van Zuilen,

burgemeester.

J.P.J. van Muijen,

secretaris/directeur.

Naar boven