stcrt-2010-1406-001.png Bestemmingsplannen Bedrijventerrein Broeklanden-Zuid en Geluidzone bedrijventerrein Broeklanden-Zuid vastgesteld

Bij besluit van 15 december 2009, nr. 2009/104921, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Bedrijventerrein Broeklanden-Zuid gewijzigd, en het bestemmingsplan Geluidzone bedrijventerrein Broeklanden-Zuid ongewijzigd vastgesteld.

Bedrijventerrein Broeklanden-Zuid

  • Het plan heeft betrekking op een gebied ter grootte van circa 50 hectare, gelegen ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Broeklanden bij de kern Hardenberg. Het gebied wordt omsloten door de Duitslandweg, Kanaalweg Oost en de Broekdijk. Het bestemmingsplan is opgesteld om een uitbreiding van het bedrijventerrein Broeklanden mogelijk te maken.

Geluidzone bedrijventerrein Broeklanden-Zuid

  • Het plan heeft betrekking op een aanpassing van de bestaande geluidzone rondom het bedrijventerrein Broeklanden. Door middel van dit bestemmingsplan wordt rond het bedrijventerrein een nieuwe zone vastgesteld waarbuiten de geluidsbelasting van het terrein de waarde van 50 dB(A) niet te boven mag gaan.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Broeklanden-Zuid is een wijziging ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Artikel 3.2.2. sub a van de regels is zodanig gewijzigd dat naast schoorstenen en antennes ook silo’s met een maximale bouwhoogte van 30 meter zijn toegestaan.

Beide bestemmingsplannen met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 4 februari 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis te Hardenberg en zijn als pdfversie in te zien op www.hardenberg.nl → bouwen en wonen → ruimtelijke plannen

Vanaf vrijdag 5 februari 2010 kan gedurende een termijn van 6 weken door een belanghebbende beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht. Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Naar boven