Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 augustus 2010, nr. R&P/RPA/2010/16790 tot wijziging van de Subsidieregeling innoveren en van de regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 december 2009, nr. R&P/RPA/2009/28483, tot wijziging van de Subsidieregeling innoveren in verband met de introductie van de Wajong adviesvoucher (Stcrt. 20381) in verband met de uitbreiding van de doelgroep alsmede enkele technische wijzigingen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

Gelet op de artikelen 3, 5 en 8 van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INNOVEREN

De Subsidieregeling innoveren wordt als volgt gewijzigd:

A

In Hoofdstuk 5b wordt ‘MKB-ondernemer‘ telkens vervangen door ‘ondernemer‘ en wordt ‘MKB-onderneming’ telkens vervangen door ‘onderneming’.

B

Artikel 5b.3 wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan het derde lid wordt een zin toegevoegd, luidende: Per franchiseketen kunnen ten hoogste 100 Wajong adviesvouchers worden verstrekt.

2. In het vierde lid vervalt onderdeel a, onder verlettering van onderdelen b en c tot onderdelen a en b.

3. Het vijfde lid vervalt.

C

In artikel 5b.10 vervalt: , dan wel het krachtens artikel 5b.3, vijfde lid, op de voucher vermelde bedrag,.

D

Aan artikel 5b.12 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De minister van SZW geeft binnen 13 weken na ontvangst van de aanvraag een beschikking tot subsidievaststelling.

E

De bijlagen 5B.1 en 5B.2 worden vervangen door de bij deze regeling behorende bijlagen 5B.1 en 5B.2.

ARTIKEL II WIJZIGING VAN DE REGELING VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 17 DECEMBER 2009, NR. R&P/RPA/2009/28483, TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INNOVEREN IN VERBAND MET DE INTRODUCTIE VAN DE WAJONG ADVIESVOUCHER (STCRT. 20381)

In de artikelen II en III van de regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 december 2009, nr. R&P/RPA/2009/28483, tot wijziging van de Subsidieregeling innoveren in verband met de introductie van de Wajong adviesvoucher (Stcrt. 20381) wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

In de artikelen II en III van de regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 december 2009, nr. R&P/RPA/2009/28483, tot wijziging van de Subsidieregeling innoveren in verband met de introductie van de Wajong adviesvoucher (Stcrt. 20381) wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL III INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting en de bijlagen in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 24 augustus 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

BIJLAGE 5B.1

BIJLAGE 5B.2

TOELICHTING

De doelgroep van de Tijdelijke pilot Wajong adviesvouchers wordt uitgebreid, zodat voor het vervolg van de pilot alle ondernemers zoals omschreven in het Kaderbesluit EZ-subsidies, een Wajong adviesvoucher kunnen aanvragen. De wijziging vloeit voort uit de ervaring dat relatief veel aanvragen voor de Wajong adviesvoucher worden afgewezen, omdat de ondernemers niet voldoen aan de MKB-definitie. Aangezien er geen beleidsinhoudelijke redenen zijn om niet MKB-ondernemers uit te sluiten, is besloten de voorwaarde dat de ondernemer aan de MKB-definitie moet voldoen te laten vervallen. Voor de onderzoeksresultaten van de pilot is het evenwel niet wenselijk als er een té groot deel van de 1000 beschikbare vouchers naar één franchiseketen gaat. Bij een franchiseketen is sprake van meer ondernemingen (franchisenemers) die, tegen betaling, gebruik maken van het merk, de reputatie en de ervaring van de franchisegever. Binnen zo’n keten is derhalve sprake van allemaal dezelfde soort bedrijven. Gelet hierop is het aantal Wajong adviesvouchers dat kan worden verstrekt aan de ondernemingen binnen zo’n franchiseketen gemaximeerd op 100 (waarbij overigens het maximum van één voucher per ondernemer binnen de keten geldt).

Omdat de Wajong adviesvoucher niet langer is voorbehouden aan een specifieke groep van ondernemingen, kan er met het verlenen van de Wajong adviesvoucher geen sprake meer zijn van steun. De verwijzing naar de de-minimis verordening en naar het de-minimisplafond vervallen daarom.

Vanaf 1 januari 2010 treden SenterNovem, EVD en Octrooicentrum Nederland naar buiten onder de nieuwe naam: Agentschap NL. Agentschap NL is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven