Bestemmingsplan herziening Buitengebied Tennisvelden, Bp Achterland 4a, Vb hoek Randweg/Nieuwe Veer Streefkerk

Burgemeester en wethouders van Liesveld maken ter voldoening aan de artikelen 3.7 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 31 augustus 2010 een tweetal bestemmingsplannen heeft vastgesteld en een voorbereidingsbesluit heeft genomen:

  • 1. Bestemmingsplan Herziening Buitengebied, Tennisvelden

  • 2. Bestemmingsplan Achterland 4a

  • 3. Voorbereidingsbesluit hoek Randweg/Nieuwe Veer Streefkerk.

Het bestemmingsplan onder 1 heeft betrekking op het juridisch-planologisch mogelijk maken dat de Tennisvelden vanuit Langerak worden verplaatst. Het plangebied is gelegen ten noordoosten van de kern Groot-Ammers en wordt aan noordwestzijde begrenst door de rivier de Lek, aan de noordoostzijde door het aanwezig zwembad en aan de zuid(west)zijde door Gelkenes/Sportlaan.

Het bestemmingsplan onder 2 heeft betrekking op het juridisch-planologisch realiseren dat aan het Achterland 4a een woning gerealiseerd kan worden op de plaats waar op dit moment een agrarisch bedrijf is gevestigd. Voor het realiseren van de woning wordt toepassing gegeven aan de Ruimte-voor-Ruimteregeling. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrenst door het Achterland en aan de oost- ,zuid- en westzijde door agrarische gebied.

Het voorbereidingsbesluit onder 3 is een voorbereidingshandeling op een bestemmingsplan dat voor dat gebied zal worden opgesteld.

De raadsbesluiten liggen met bijbehorende stukken met ingang van 10 september 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de gemeentebalie, Melkwegplein 1 te Bleskensgraaf. Tijdens de termijn van terinzageligging kan ten aanzien van de bestemmingsplannen onder 1 en 2, door een belanghebbende die ten aanzien van de ontwerpbestemmingsplannen tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. De bestemmingsplannen treden in werking op 18 oktober 2010. Tegen het voorbereidingsbesluit staan geen rechtsmiddelen open.

Naar boven