stcrt-2010-1398-001.png Ontwerpprojectbesluit ‘Meerendonk, deel 1’

Bekendmaking op grond van artikel 3.11 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpprojectbesluit ‘Meerendonk, deel 1’ met ingang van 1 februari 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpprojectbesluit via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Op 23 oktober 2009 is voor de bouw van 76 woningen in het nieuwe woongebied Meerendonk een aanvraag om bouwvergunning ingediend die wegens strijd met het geldende bestemmingsplan op grond van artikel 46 lid 3 Woningwet wordt aangemerkt als een aanvraag om projectbesluit. Het besluit over de aanvraag om bouwvergunning wordt op grond van artikel 46 lid 4 Woningwet voorbereid overeenkomstig de procedure van dit projectbesluit. De ontwerpbeschikking en het ontwerpprojectbesluit liggen samen met de ruimtelijke onderbouwing gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

De bouw van 76 woningen aangrenzend aan de Gestelse Buurt is het eerste deel van de eerste fase in de ontwikkeling van woongebied Meerendonk. Het projectbesluit is opgesteld conform de uitgangspunten van de Gemeentelijke visie woongebied Meerendonk. Het heeft niet alleen betrekking op de bouw van 76 woningen maar ook op de aanleg van ontsluitingswegen. Het projectgebied wordt begrensd door de Gestelse Buurt aan de westkant, het verlengde van de Rodenbachstraat aan de zuidkant, de groene heuvel van het toekomstige recreatiegebied aan de oostkant, het verlengde van de Hildebrandstraat aan de noordkant en ziet verder op de ontsluiting op de Poeldonkweg aan de Zuid-Willemsvaart.

Gedurende bovengenoemde termijn wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden om over de ontwerpbeschikking en/of het ontwerpprojectbesluit schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. In geval u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met L. Erps van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 32.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 29 januari 2010

Naar boven