Vastgesteld bestemmingsplan ‘I Woensel buiten de Ring II 2006’

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat de gemeenteraad op 20 juli 2010 het bestemmingsplan ‘I Woensel buiten de Ring II 2006’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied bestaat uit de volgende percelen: een strook grond gelegen naast het pand Jan van der Wegestraat 19, Barrierweg 231 en 233, Kloosterdreef 86 en 88, Runstraat 35 en Frankrijkstraat 126.

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Woensel buiten de Ring II 2006’. De herziening heeft kort samengevat betrekking op het volgende:

  • de strook grond gelegen naast Jan van der Wegestraat 19;

  • de bestemming van Barrierweg 231 en 233;

  • de bestemming van Kloosterdreef 86 en 88;

  • de bestemming van Runstraat 35;

  • de bestemming van Frankrijkstraat 126;

  • aanpassing van de als bijlage bij de regels gevoegde ‘Bedrijvenlijst’.

De aanleiding tot deze herziening is dat het vigerend bestemmingsplan ‘Woensel buiten de Ring II 2006’ enkele omissies bevat die reparatie behoeven.

De gewijzigde vaststelling van het plan betreft de volgende wijzigingen:

  • ter bevordering van de leesbaarheid van de regels is artikel 2 lid 2.1 aangepast;

  • in artikel 2 is een nieuw lid 2.2, bestaande uit de subleden 2.2.1 en 2.2.2, toegevoegd dat betrekking heeft op de een aanpassing van artikel 11 van het vigerend bestemmingsplan Woensel buiten de Ring II 2006 ten behoeve van de detailhandelsfunctie; in verband hiermede is een nieuwe bijlage 2 bij de regels toegevoegd inhoudende de gewijzigde artikel 11 van genoemd bestemmingsplan;

  • aanpassing van de als bijlage 1 bij de regels gevoegde Lijst van bedrijfsactiviteiten door bedrijfsactiviteiten op het gebied van cultuur, sport, recreatie en welzijns- en gezondheidszorg van deze lijst te verwijderen;

  • toevoegen van een nieuwe bijlage 2 is aan artikel 11.1.a.5 ‘Gemengde doeleinden II’ ‘detailhandel’ aan toegevoegd.

Het bestemmingsplan zoals dat door de raad gewijzigd is vastgesteld alsmede het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 september 2010, gedurende zes weken, tot en met 20 oktober 2010 voor eenieder ter inzage op de volgende adressen:

  • het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven. Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00–17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven (openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur).

Daarnaast kan het bestemmingsplan ‘I Woensel buiten de Ring II 2006’ worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een gelijke bevoegdheid komt toe aan iedereen die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door de raad in het ontwerp zijn aangebracht. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven