Vastgesteld bestemmingsplan ‘II Woensel buiten de Ring I 2004’

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat de gemeenteraad op 20 juli 2010 het bestemmingsplan ‘II Woensel buiten de Ring I 2004’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied bestaat uit de volgende percelen: de Hanartstraat 5a en 7, Woenselsestraat 352 en 354, strook grond gelegen naast Generaal Stedmanstraat 13 en 50, terrein tussen Veldmaarschalk Montgomerylaan/Generaal van Voorst tot Voorstlaan (de zogenaamde Rapenwei) en Woenselsestraat 329, 337–339.

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Woensel buiten de Ring I 2004’. De herziening heeft kort samengevat betrekking op het volgende:

  • bedrijfspercelen aan de Hanartstraat 5a en 7, Woenselsestraat 352 en 354;

  • gronden gelegen naast de Generaal Stedmanstraat 13 en 50;

  • terrein tussen Veldmaarschalk Montgomerylaan/Generaal van Voorst tot Voorstlaan (de zogenaamde Rapenwei);

  • de percelen Woenselsestraat 329, 337–339;

  • toevoeging ‘en voor fitness centra geldt dat deze uitsluitend zijn toegestaan voor zover bestaand’ aan artikel 7.1b ‘Bedrijfsdoeleinden II’ lid 1;

  • aanpassing van de als bijlage bij de regels gevoegde ‘Bedrijvenlijst’.

De aanleiding tot deze herziening is dat het vigerend bestemmingsplan ‘Woensel buiten de Ring I 2004’ enkele omissies bevat die reparatie behoeven. Mede aanleiding voor deze herziening is het opnieuw bestemmen van de plandelen van het vigerend bestemmingsplan waaraan destijds Gedeputeerde Staten goedkeuring hebben onthouden.

De gewijzigde vaststelling van het plan betreft de volgende wijzigingen:

  • ter bevordering van de leesbaarheid van de regels Is artikel 2.1 aangepast;

  • aan artikel 7.1 b is ‘en vergund’ toegevoegd;

  • in artikel. 7.1.c wordt verwezen naar lid a in plaats van sublid 1;

  • in artikel 7.2.1 wordt verwezen naar lid b en c in plaats van de subleden 1,2, en 3;

  • op de verbeelding blad 2 is de bestemming voor de woning Woenselsestraat 352 gewijzigd in ‘Woondoeleinden’.

Het bestemmingsplan zoals dat door de raad gewijzigd is vastgesteld alsmede het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 september 2010, gedurende zes weken, tot en met 20 oktober 2010 voor een ieder ter inzage op de volgende adressen:

  • het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

    Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00–17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven (openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur).

Daarnaast kan het bestemmingsplan ‘II Woensel buiten de Ring I 2004’ worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een gelijke bevoegdheid komt toe aan iedereen die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door de raad in het ontwerp zijn aangebracht. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven