Ontwerpbesluiten in het kader van de coördinatieregeling voor project Nieuw Geesterhage (Kultuurhuis)

Burgemeester en wethouders van Castricum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het raadsbesluit van 29 oktober 2009 bekend dat met ingang van 9 september 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Kultuurhuis Castricum’, inclusief de hieraan gerelateerde ontwerpbesluiten:

  • een ontwerpbouwvergunning voor het geheel oprichten van 127 woningen, een gebouw voor maatschappelijke-, culturele-, sociale functies en gezondheidscentrum (Kultuurhuis) en een parkeergarage (bou09/0318)

  • een ontwerpkapvergunning voor het vellen van 106 bomen (in09/15422).

Het plangebied van het project wordt begrensd door de Molenweide, Henri Dunantsingel, Albert Schweitzerlaan, Dag Hammarskjöldlaan en Geesterduinweg te Castricum. In het plangebied bevinden zich in de huidige situatie het culturele ontmoetingscentrum Geesterhage, de Openbare bibliotheek, de basisschool Antonius-/Molenweideschool, parkeervoorzieningen en groenvoorzieningen. Het project beoogt om onder andere parkeren, wonen, maatschappelijke, culturele, en sociale functies mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de bouwvergunning en de kapvergunning die betrekking hebben op het project Nieuw Geesterhage, te besluiten. Dit betekent dat de ontwerpbesluiten en later ook de genomen besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbouwvergunning en de ontwerpkapvergunning liggen met ingang van 9 september 2010 tot en met 20 oktober 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage:

  • bij het gemeentehuis, afdeling Dienstverlening aan de Zonnedauw 4 te Limmen, gedurende de openingstijden;

  • op de website van de gemeente Castricum: www.castricum.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen.

Zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan

De gemeenteraad van gemeente Castricum, Postbus 1301, 1900 BH Castricum.

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning en/of de ontwerpkapvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Castricum, Postbus 1301, 1900 BH Castricum.

Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘zienswijze Kultuurhuis Castricum’.

Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 13 oktober, een telefonische afspraak te worden gemaakt. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met mevrouw A. Slokker, tel. 0251-661122.

Tenslotte wijzen wij er op dat het instelde beroep tegen het vrijstellingsbesluit niet automatisch gezien wordt als een beroep tegen het bestemmingsplan en de hieraan gerelateerde besluiten. Als u later beroep wilt indienen tegen het bestemmingsplan en de hieraan gerelateerde besluiten, dient u opnieuw een zienswijze naar voren te brengen.

Inloopbijeenkomst

De gemeente houdt een informatieve bijeenkomst op maandag 20 september 2010 in Ontmoetingscentrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. Daar kunt u het ontwerpbestemmingsplan ‘Kultuurhuis Castricum’, de ontwerpbouwvergunning en de ontwerpkapvergunning inzien en vragen stellen aan de gemeente en de initiatiefnemer. U kunt terecht tussen 16.00 uur en 17.30 uur en tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Castricum, 8 september 2010

Naar boven