Vestiging voorkeursrecht Groot Agteveld, Coöperatieterrein c.a. Achterveld

Burgemeester en wethouders van Leusden maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat de raad van Leusden op 9 september 2010 besloten heeft om de hierna aangegeven gronden op basis van artikel 5 Wvg aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10-26 Wvg van toepassing zijn. Het betreft de gronden globaal gelegen nabij de Hessenweg te Achterveld (gemeente Leusden) welk gebied is genaamd ‘Coöperatieterrein c.a. Achterveld’ binnen het plangebied Groot Agteveld. Aan de gronden worden de bestemmingen ‘wonen’, ‘maatschappelijke voorzieningen’, ‘dienstverlening’, ‘detailhandel’ en ‘lichte horeca’ toegedacht met aanverwante bestemmingen, alle eventueel nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden.

Door het besluit van de raad zijn op basis van artikel 5 juncto artikel 2 van de Wvg op de in het besluit genoemde gronden de artikelen 10-26 Wvg van toepassing. Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal drie jaar na dagtekening, tenzij binnen die termijn de raad overgaat tot vaststelling van een bestemmingsplan.

Het besluit ligt met de bijhorende bijlagen met ingang van 16 september 2010 ter inzage op het gemeentehuis aan ’t Erf 1 te Leusden. Gedurende de openingstijden kunt u deze stukken bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur kosteloos inzien. Buiten deze openingstijden kunt u een afspraak maken met de heer mr P.K. van Die, telefoon 033-4961781.

Tegen het besluit kan door belanghebbenden met ingang van 16 september 2010 gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Een bezwaarschrift kan worden gericht aan:

De gemeenteraad van Leusden

T.a.v. de commissie Bezwaarschriften

Postbus 150

3839 AD LEUSDEN

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Utrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is dat onverwijlde spoed (gelet op de belangen) dat vereist. Het verzoekschrift kan worden gericht aan:

De rechtbank Utrecht, Sector Bestuursrecht

t.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechter

Postbus 13023

3507 LA Utrecht.

Eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden worden bij separaat schrijven over dit besluit geïnformeerd.

Leusden, 14 september 2010

Burgemeester en wethouders van Leusden.

Naar boven