Ontwerpbestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel’

De gemeente is voornemens om medewerking te verlenen aan het initiatief van Bouwfonds Ontwikkeling om woningen te bouwen in het gebied globaal begrensd door Seminarielaan, Beekvlietstraat en Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel.

Planbeschrijving

Het plan omvat de bouw van ca. 77 woningen. De woningen worden gebouwd in een mix van vrijstaand, halfvrijstaand, rijwoningen en appartementen. Het plan krijgt een bijzondere stedenbouwkundige opzet met de karakteristiek van het ‘wonen rondom een park’. Het plan kent een binnenring van woningen die gericht zijn op een openbaar centraal park. De buitenrand van woningen is gericht op de bestaande wegen die het plangebied begrenzen. Het woongebied is opgedeeld in woningclusters, die ieder afzonderlijk worden ontsloten aan de Seminarielaan en de Beekvlietstraat.

In hoofdstuk 2.3 van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan is een beschrijving van de gewenste beeldkwaliteit opgenomen. Dit hoofdstuk wordt vastgesteld als een aanvulling/wijziging van de welstandnota (artikel 12a Woningwet). Bij de Welstandsbeoordeling geldt deze beschrijving van de beeldkwaliteit als toetsingskader.

Informatie en procedure

Het voor dit woongebied opgestelde ontwerpbestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel’ met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van 10 september tot en met 21 oktober 2010 voor een ieder ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk; daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 5531111.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel’ met bijbehorende stukken kunt u raadplegen en downloaden op de volgende weblocatie:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2010SMGBKVLTP101-ON02

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het vermelde telefoonnummer.

9 september 2010

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

de secretaris,

A.H.P.G. van de Kerkhof.

De burgemeester,

J.C.M. Pommer.

Naar boven