Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Kwadendamme 2010’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Vanaf 9 september 2010 t/m 20 oktober 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Kwadendamme 2010’ voor iedereen ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Kern Kwadendamme 2010’ bundelt diverse bestaande bestemmingsplannen die nu voor de kern Kwadendamme gelden in een geactualiseerd bestemmingsplan. Daarnaast voorziet het plan in een planologisch-juridische regeling voor een gedeelte van de kern waarvoor momenteel nog geen bestemmingsplan van kracht is.

Het bestemmingsplan legt overwegend de bestaande ruimtelijk-functionele situatie vast, maar in beperkte mate wordt ook ruimte geboden aan mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Tot het plangebied behoort de bestaande kern van Kwadendamme, met uitzondering van de laatste woningbouwuitbreiding (Oude Vreeland II).

Inzage

Vanaf 9 september t/m 20 oktober 2010 ligt het ontwerpbesluit samen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het ontwerpbesluit en het ontwerp bestemmingsplan zijn daarnaast digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan ook raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vul dan in het venster ‘ID’ de volgende plancode in: NL.IMRO.0654.BPKD2010.

Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage legt.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238505.

Heinkenszand, 8 september 2010

Naar boven