Bestemmingsplan ‘’s-Gravenpolder, gedeelte Weltevrede deel A en B, 1e herziening 2010’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het door de gemeenteraad op 22 juli 2010 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘’s-Gravenpolder, gedeelte Weltevrede deel A en B, 1e herziening 2010’ van 9 september t/m 20 oktober 2010 voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Aan de Hazelaarstraat 8 in ’s-Gravenpolder is een nieuwe woonzorgvoorziening beoogd. De ontwikkeling betreft 19 zorgstudio’s, voor personen met een functiebeperking, met de daarbij behorende voorzieningen waaronder gezamenlijke woonkamers, kantoor en ruimte voor een slaapwacht.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan onderstaande wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp:

Ambtshalve wijzigingen:

  • Naamgeving van het bestemmingsplan wordt gewijzigd van ‘’s-Gravenpolder, gedeelte De Beukelaar, Hazelaarstraat, 2010’ in ‘’s-Gravenpolder, gedeelte Weltevrede deel A en B, 1e herziening 2010’.

  • In de toelichting wordt een enkele kleine tekstuele aanpassing opgenomen.

  • In paragraaf 2.3 wordt een alinea inzake de groenstructuur van ’s-Gravenpolder toegevoegd.

  • In artikel 1 onder punt 1 wordt het begrip ‘plan’ gewijzigd in: het bestemmingsplan ‘’s-Gravenpolder, gedeelte Weltevrede deel A en B, 1e herziening 2010’.

  • Aan artikel 3.1.1.a wordt in de bestemming ‘Maatschappelijk’ afvalinzamel-voorzieningen toegevoegd.

Wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen:

  • Op de plankaart wordt het bouwblok voor het hoofdgebouw verkleind zodat geen serre meer mogelijk is.

  • Op de plankaart wordt de totale hoogte van het bijgebouw (berging) beperkt tot 3,25 meter.

  • In het bijlagenboek wordt een aangepaste parkeerbalans opgenomen.

Tervisielegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. De stukken zijn digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u kunt kiezen om het plan op diverse manieren op te roepen. U kunt dit eenvoudig doen in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0654.BPGPWVAB1HZ2010 in te vullen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heinkenszand, 8 september 2010

Naar boven