Ontwerpbestemmingsplan ‘Presikhaaf 1 Waalstraat-IJssellaan’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Presikhaaf 1 Waalstraat-IJssellaan’

met ingang van 9 september 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 9 september 2010 ook via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Dit bestemmingsplan heeft als doel een aantal wijzigingen in de tweede fase van het project Blauwe Weide planologisch mogelijk te maken. De Blauwe Weide is de nieuwe buurt in Presikhaaf 1 die verrijst tussen de Laan van Presikhaaf en de Waalstraat.

De eerste fase is gerealiseerd conform het stedenbouwkundig ontwerp zoals dat vertaald is in het vigerende bestemmingsplan ‘Presikhaaf 1’. In principe was het de bedoeling om ook de tweede fase (het gebied tussen de Geleenstraat en de IJssellaan) conform dit bestemmingsplan te realiseren. Actuele woningmarktontwikkelingen in Arnhem en de ervaringen uit de eerste fase van het project hebben echter geleid tot aanpassingen in het stedenbouwkundig plan voor de tweede fase.

Omdat een aantal van deze aanpassingen niet in het vigerende bestemmingsplan passen, moet voor een deel van het plangebied een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt een wijziging in situering en omvang van een appartementencomplex op de hoek Waalstraat en IJssellaan mogelijk alsmede een verbreding van een watergang ten zuiden hiervan. Daarnaast worden de functiemogelijkheden van het complex zodanig verruimt, dat niet alleen op de begane grondlaag maar in het hele gebouw naast wonen ook maatschappelijke functies mogelijk zijn.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Rijke, tel. nr.: 026-3774079 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 8 september 2010

Naar boven