Besluit aanvraag gelijkwaardigheidsverklaring IBC

Op 28 april 2010 ontving ik een aanvraag van BAG B.V. voor een gelijkwaardigheidsverklaring conform artikel 31 van het Besluit bodemkwaliteit. Bij brief d.d. 31 augustus 2010 (kenmerk pwi/2010.00167) heb ik mijn besluit op de aanvraag voor een gelijkwaardigheidsverklaring conform artikel 31 van het Besluit bodemkwaliteit aan BAG B.V. bekend gemaakt.

Beslissing

Ik besluit geen ontheffing te verlenen van de eis gesteld in artikel 30, onder c van het Besluit bodemkwaliteit voor het gebruik van Vandolith® G als isolerende voorziening in het kader van het Besluit bodemkwaliteit.

Inzage

De aanvraag, de beschikking en de overige van belang zijnde stukken liggen vanaf verzenddatum van mijn brief gedurende 6 weken ter inzage bij het taakveld Bodem+ van Agentschap NL, Juliana van Stolberglaan 3 te Den Haag.

Beroepsmogelijkheid

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden tot 12 oktober 2010 schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbenden kunnen dit beroep instellen, als zij:

  • zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit,

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet instaat waren zienswijzen in te brengen tegen het ontwerpbesluit of

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen in het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift kunt u sturen aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste:

  • 1. de naam en het adres van de indiener,

  • 2. de dagtekening,

  • 3. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en

  • 4. de gronden van het beroep.

Voor indiening van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Indien beroep is ingesteld kan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan.

Hoogachtend,

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

voor deze:

opdrachtmanager Bodem+,

N.C. Knaap.

Naar boven