Bestemmingsplan ‘Eindhovenseweg 98’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 9 september 2010 gedurende zes weken het op 29 juli 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Eindhovenseweg 98’ ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het plan betreft het oprichten van 12 appartementen. Op de locatie bevindt zich nu een door brand verwoeste zonnestudio en beautysalon.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

  • artikel 3.1 sub b, de kantoorfunctie die uitsluitend op de begane grond was toegestaan, is vervallen;

  • de verbeelding, de achterste grens van het bouwvlak en de aansluitende aanduiding (e) worden drie meter richting de Eindhovenseweg verschoven. Het bouwvlak wordt hiermee 12 meter diep in plaats van 15 meter.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit, van 9 september tot en met 20 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Informatiehoek in het gemeentehuis, De Hofnar 15 te Valkenswaard. De stukken liggen tevens ter inzage in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 en het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55.

Ook bestaat vanaf donderdag 9 september 2010 de mogelijkheid het plan via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl in te zien.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 9 september 2010 gedurende zes weken (tot en met 20 oktober 2010) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 8 september 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven