Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplannen ‘A2 Traverse’ en ‘A2 Mariënwaard’

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplannenBurgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • het ontwerp van het bestemmingsplan ‘A2 Traverse’ en het ontwerp van het bestemmingsplan ‘A2 Mariënwaard’ met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van maandag 6 september voor de duur van zes weken ter inzage ligt;

  • er geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Gebiedsomschrijving

  • 1. Het plangebied van de ‘A2 Traverse’ is gelegen tussen de Geusselt en het Europaplein, voor zover dit betrekking heeft op de planontwikkeling als gevolg van de ondertunneling en bijbehorend vastgoed.

  • 2. Het plangebied ‘A2 Mariënwaard’ betreft het gebied ten noorden van de Geusselt (met uitzondering van het wegtraject van de A2 en de verknoping met de A79) waarin de aanhaking op het bedrijventerrein Beatrixhaven, een beperkte vastgoedontwikkeling aan de rand van de Beatrixhaven, alsmede de voor de A2 noodzakelijke natuurontwikkelingsterreinen zijn opgenomen.

Terinzagelegging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van 6 september 2010 liggen de genoemde ontwerpbestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan voor de duur van zes weken ter inzage.

Dit betekent dat:

  • de ontwerpen van de bestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan gedurende deze periode en tijdens openingsuren (zowel digitaal als op papier) ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • de ontwerpen van de bestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan tevens gedurende deze periode op dinsdag en woensdag van 15.00 uur tot 19.00 uur zowel digitaal als op papier ter inzage liggen in het Informatiecentrum A2 Maastricht aan de President Rooseveltlaan 101;

  • de ontwerpen van de bestemmingsplannen met de bijbehorende stukken digitaal en het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan, opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website; www.maastricht.nl → GemeenteLoket → ruimtelijke plannen.

  • de ontwerpen van de bestemmingsplannen als volgt worden verbeeld: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.imro.0935.BPA2Traverse-On01 www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.imro.0935.BPA2Marienwaard-On01

  • de bronbestanden van de ontwerpbestemmingsplannen tijdens de termijn van terinzagelegging beschikbaar worden gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html.

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerp van het bestemmingsplan ‘A2 Traverse’ en/of het ontwerp van het bestemmingsplan ‘A2 Mariënwaard’ en het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijke zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden U hiervoor de gelegenheid gedurende de termijn van ter visielegging op de dinsdagen en woensdagen van 15.00 uur tot 19.00 uur in het informatiecentrum A2, gelegen aan de President Rooseveltlaan 101 te Maastricht.

Maastricht, 3 september 2010

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de secretaris,

J.D. Nauta.

De burgemeester,

J.H.H. Mans.

Naar boven