Milieu-effectrapportage ‘Mts. Van Wijk – Bruurs, Burg. Lindersweg 10 te Bergeijk’ volgens de Wet milieubeheer

Betreft: een bekendmaking van het college van burgemeester en wethouders van Bergeijk als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b lid 5 van de Wet milieubeheer dat geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld voor het volgende bedrijf. De ondernemer heeft een aanmeldingsnotitie voor de beoordeling van de m.e.r.-plicht ingediend. De activiteiten zijn beoordelingsplichtig volgens het Besluit milieu-effectrapportage en de Wet milieubeheer.

Aanvrager: Mts. Van Wijk – Bruurs, Burg. Lindersweg 10 te Bergeijk.

Omschrijving van de aanvraag: Mts. Van Wijk – Bruurs, Burg. Lindersweg 10 te Bergijk voor het adres Burg. Lindersweg 15 te Bergeijk. De aanvraag betreft de uitbreiding van een varkensbedrijf. De notitie is opgesteld voor het vergroten van het varkensbedrijf en een uitbreiding met in totaal 3.000 vleesvarkens. De nieuw stal wordt voorzien van een emissiearm stalsysteem. Op 2 juli 2010 ontvingen wij een aanmeldingnotitie voor de beoordeling van de m.e.r.-plicht.

Strekking besluit: Het college heeft besloten dat voor de aanvraag om milieuvergunning geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld. Hiertoe kan de aanvraag zonder opschortende voorwaarden worden voortgezet. Naar de mening van het college leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzagetermijn: De aanmeldingsnotitie en de besluiten liggen met bijhorende stukken van 2 september 2010 tot en met 13 oktober 2010 ter inzage.

Wie kan bezwaar maken: De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Volgens artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij de beslissing de belanghebbende(n) los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn/haar belang treft.

Bergeijk, 2 september 2010

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

namens dezen:

H.A.J. Verhagen,

vergunningverlener milieu.

Naar boven