MER-beoordeling Pastoor P. Thijssenlaan 43 te Sterksel (gemeente Heeze-Leende)

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en het dagelijks bestuur van het waterschap De Dommel hebben op 13 augustus 2010 de mededeling ontvangen van Reiling Sterksel BV dat zij voornemens is om binnen haar reeds operationele inrichting aan de Pastoor P. Thijssenlaan 43 te Sterksel (gemeente Heeze-Leende) een MER-beoordelingplichtige activiteit, zijnde het drogen van afvalstoffen, biomassa, compost en mest, te gaan uit voeren en daarnaast ook een groot aantal in de aanmeldingsnotitie nader aangeduide nieuwe of te wijzigen (op zichzelf niet MER-beoordelingsplichtige) activiteiten wil gaan uitvoeren.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.3 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college en het waterschap De Dommel, alvorens door Reiling Sterksel BV (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dienen te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17 derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en het waterschap De Dommel op 27 augustus 2010 besloten dat Reiling Sterksel BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 6 september 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Jan Deckersstraat 2 te Heeze op werkdagen van 9–12.30 uur en eventueel op maandagen van 14.30–19 uur na telefonische afspraak (040-224 14 34).

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch.

U kunt daarvoor contact opnemen met de heer S.W. Adelaar, telefoon (073) 681 21 02/fax (073) 680 76 41 of met de heer J. Ditters, telefoon (073) 681 26 09 van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1715744/24064) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer en de Waterwet.

’s-Hertogenbosch, augustus 2010

Naar boven