stcrt-2010-1361-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Aalkeetpolder’

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat gedeputeerde staten van Zuid-Holland bij besluit van 19 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Aalkeetpolder’ hebben goedgekeurd (kenmerk PZH-2010-151066098A). Dit bestemmingsplan is op 19 mei 2009 door de gemeenteraad vastgesteld.

Het plangebied ligt aan de oostzijde van de bebouwde kom van Maassluis en is gelegen tussen het woongebied van Sluispolder aan de westzijde, rijksweg A20 aan de noordzijde, de gemeentegrens van Vlaardingen aan de oostzijde en de Vlaardingsedijk aan de zuidzijde.

Voor het plangebied geldt nu nog een grotendeels verouderde, niet op de huidige situatie afgestemde, regeling. Het is gewenst de inhoud ervan af te stemmen op de feitelijke situatie en de juridische regeling te moderniseren. Daarnaast is een landschappelijke kwaliteitsslag gemaakt door in het kader van de ‘Ruimte-voor-Ruimteregeling’ de sloop van kassen en agrarische bedrijfsbebouwing en nieuwbouw van woningen mogelijk te maken. Rondom de recreatieplas zijn mogelijkheden voor dagrecreatieve voorzieningen, zoals een horeca-gelegenheid, een speeltuin en een kinderboerderij mogelijk gemaakt.

Het besluit van gedeputeerde staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van maandag 8 februari 2010 gedurende een periode van zes weken voor eenieder ter inzage in het publiekscentrum van het stadhuis.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen de navolgende personen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep instellen:

  • a. belanghebbenden die tijdig bedenkingen omtrent het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan bij gedeputeerde staten hebben ingebracht;

  • b. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zich niet tijdig tot gedeputeerde staten heeft gewend.

Een ingediend beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent, dat het besluit van gedeputeerde staten daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Indien naast een ingesteld beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van gedeputeerde staten niet in werking voordat op dit verzoek wordt beslist.

Het bestemmingsplan is voorts digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl (zie onder Nieuws, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen).

Maassluis, 28 januari 2010

Naar boven