Besluit van de Minister van Justitie van 27 augustus 2010, nr. 5665611/10/6, betreffende de samenstelling van het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten

De Minister van Justitie,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;

Gelet op artikel 7, derde lid, van de Wet toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Met ingang van 1 september 2010 wordt voor een periode van vier jaar tot voorzitter en lid van het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten benoemd: drs. J.W. Holtslag te Warmond.

  • 2. Met ingang van 1 september 2010 wordt voor een periode van vier jaar tot lid van het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten benoemd: jhr. mr. J.L.R.A. Huydecoper te Den Haag.

Artikel 2

Met ingang van 1 januari 2011 wordt aan mr. Th.R. Bremer te Amsterdam op zijn verzoek eervol ontslag verleend als lid van het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten.

Dit besluit en de toelichting zullen in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 27 augustus 2010

De Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

TOELICHTING

Op grond van artikel 2 van de Wet toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten is er een college van toezicht dat tot taak heeft toezicht uit te oefenen op de inning en de verdeling van de vergoedingen door de collectieve beheersorganisaties. Op grond van artikel 7, derde lid, van de genoemde wet vindt de benoeming van de leden plaats door de Minister van Justitie, in overeenstemming met de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Mr. Th.R. Bremer heeft aangegeven zijn functie per 1 januari 2011 te willen neerleggen. Ik ben hem dankbaar voor het vele en goede werk dat hij in de afgelopen jaren voor het College van Toezicht heeft verricht en stel het zeer op prijs dat hij in verband met het ziekbed en het overlijden van de voorzitter, dhr. H.F. Dijkstal, het voorzitterschap van het College van Toezicht heeft willen waarnemen.

De Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

Naar boven