stcrt-2010-1356-001.png Vestiging voorkeursrecht ‘Linschoten’

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Montfoort op 25 januari 2010 heeft besloten op grond van artikel 5 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

De betreffende gronden zijn gelegen in de locatie ‘Linschoten’. De locatie is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor wonen, werken, maatschappelijke voorzieningen, groenvoorziening, watergang en alle bijbehorende voorzieningen inclusief verkeersvoorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30265954-02 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 22 oktober 2009.

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 28 januari 2010 voor eenieder kosteloos ter inzage op het gemeentekantoor van de gemeente Montfoort, Kasteelplein 5 te 3417 JG Montfoort.

Openingstijden van het gemeentekantoor: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken onder telefoonnummer 0348 476 400.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Het raadsbesluit geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren. Het raadsbesluit wordt bekendgemaakt in de Staatscourant van 27 januari 2010. Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 Wvg op 3 november 2009 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen, dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Montfoort te koop aanbieden.

Bezwaar

Het raadsbesluit wordt aangemerkt als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van gemelde gronden tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb bezwaar open staat.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op 28 januari 2010, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Montfoort, postbus 41 te 3417 ZG Montfoort.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1 te 3511 EX Utrecht.

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Ouwerkerk, onder telefoonnummer 0348 476 400.

Montfoort, 27 januari 2010

Burgemeester en wethouders van Montfoort.

Naar boven