M.E.R.-beoordeling zeugenstal Laar 80 en 37 te Nuenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken bekend dat een aanmeldingsnotitie milieueffectrapportage is ontvangen voor het oprichten van een zeugenstal op de percelen Laar 80 en 37 te Nuenen. Het voornemen betreft een nieuw te bouwen emissiearme stal ten behoeve van de huisvesting van 288 guste en dragende zeugen en 84 opfokzeugen. Hiervoor wordt te zijner tijd nog een vergunningsprocedure doorlopen op grond van de Wet milieubeheer.

Op grond van artikel 7.2 lid 1 onder b van de Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage moet voorafgaand daaraan door het bevoegd gezag worden beoordeeld of er een milieueffectrapport (m.e.r.) moet worden opgesteld.

Naar de mening van burgemeester en wethouders zal de voorgenomen activiteit niet leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, gelet op de omstandigheden waaronder deze activiteit wordt ondernomen.

In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders op 31 augustus 2010 besloten dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Inzage

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 1 september 2010 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, voor een ieder ter inzage.

Bezwaar/beroep

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Derde belanghebbenden kunnen hun bezwaar tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van de uiteindelijke besluitvorming, te weten de vergunningsprocedure in het kader van de Wet milieubeheer, voor zover het rechtsbeschermingsregime van de procedure dat toelaat.

Informatie

Voor informatie kunt u bellen met mevrouw A. Fleerakkers van SRE Milieudienst, telefoon (040) 2594446.

Nuenen, 2 september 2010

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven