Ontwerpbestemmingsplan ‘Oosternijkerk – Lou Sanen fase 2’

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel  maken bekend dat met ingang van 2 september 2010 tot en met 13 oktober 2010 (6 weken) voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (balie Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum, het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosternijkerk – Lou Sanen fase 2’. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie van het ontwerp van dit bestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website.

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van woningbouw ten noordwesten van de Mounewei en ten noordoosten van Lou Sanen fase 1. Het woningbouwprogramma van Lou Sanen fase 2 wordt in twee gedeelten tot stand gebracht. Het 1e gedeelte voorziet in 14 woningen en zijn gepland voor 2011 – 2016. Het 2e gedeelte voorziet in 20 woningen, na 2016. Gelet op de naar verwachting afnemende woningbehoefte is het 2e gedeelte niet bij recht in het bestemmingsplan mogelijk gemaakt, maar via een uit te werken bestemming. Doel van het bestemmingsplan is om planologisch de realisatie van de woningen mogelijk te maken.

Gedurende de vermelde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de afdeling REO, telefoonnummer (0519) 298742.

Naar boven