Kennisgeving aanvraag oprichtingsvergunning van Beelen Rotterdam B.V.

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben op 31 juli 2009 een aanvraag om een oprichtingsvergunning krachtens de Wet milieubeheer (Wm) ontvangen van Beelen Rotterdam B.V. voor de inrichting aan de Maassluissedijk 103 te Vlaardingen.

Het betreft een inrichting voor de op- en overslag alsmede het scheiden en bewerken van gesorteerde en ongesorteerde afvalstromen, waaronder het breken van puin, het shredderen van afvalhout, de op- en overslag van afvalstoffen en grondstoffen/bulkgoederen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland), heeft op 11 september 2009 een aanvraag om vergunning krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het lozen van afvalwater op en het brengen van afvalstoffen, verontreinigende stoffen en/of schadelijke stoffen anders dan via een werk in het oppervlaktewater van de Zevenmanshaven.

Het Hoogheemraadschap Delfland heeft op 11 september 2009 een aanvraag om vergunning krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het met behulp van een werk lozen van afvalstoffen, verontreinigende of schadelijke stoffen, afkomstig van bovengenoemde inrichting, via het vuilwaterriool op de rioolwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht te Vlaardingen.

GS hebben besloten de vergunning te weigeren voor wat betreft de acceptatie van asbesthoudend afval en asbesthoudende bulkgoederen en voor het overige de vergunning voor 10 jaar te verlenen. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de dijkgraaf en de hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland hebben besloten de gevraagde vergunningen voor 10 jaar te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

Deze aanvragen zijn gecoördineerd behandeld door de DCMR Milieudienst Rijnmond.

De inhoud van de beschikking ingevolge de Wm is gewijzigd ten opzichte van de tekst van de ontwerpbeschikking naar aanleiding van ontvangen adviezen c.q. zienswijzen.

Inzage

U kunt de beschikkingen en overige van belang zijnde stukken van 2 september 2010 tot en met 13 oktober 2010 op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

  • de gemeente Vlaardingen, Sectie Milieu, Industrieweg 9 te Vlaardingen;

  • Openbare Bibliotheek van Vlaardingen, Waalstraat 100 te Vlaardingen, tijdens de openingsuren;

  • Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200 te Rotterdam;

  • het Hoogheemraadschap van Delfland, Team Documentaire Informatieverzorging, Delftechpark 23 te Delft (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur);

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010-246 86 21).

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Inlichtingen

Mevrouw V. Kramer van de DCMR (Wm), telefoon: 010-246 86 37, de heer/mevrouw J. Brokke en/of P.A. Janssen van Rijkswaterstaat (Wvo), telefoon: 010-402 66 71 en het Hoogheemraadschap van Delfland, Team Emissiebeheer (Wvo), telefoon: 015-270 18 65.

Projectnummer: 429912, DMS: 21086297

Naar boven