Bestemmingsplan ‘Oost-Maarland’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Oost-Maarland’ gewijzigd heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat de gehele kern Oost-Maarland en voorziet in een actualisering van een negental bestemmingsplannen die gelden voor de kern Oost-Maarland.

Het gewijzigd vastgesteld plan ligt tezamen met het raadsbesluit, de ‘Nota zienswijzen betreffende het ontwerpbestemmingsplan ‘Oost-Maarland’’, de ‘Nota betreffende ambtshalve wijzigingen bij het ontwerpbestemmingsplan ‘Oost-Maarland’’ alsmede de uit beide nota’s voorvloeiende wijzigingen, vanaf 3 september 2010 tot en met 14 oktober 2010 ter inzage in het gemeentehuis van Eijsden (kamer 206).

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ligt gedurende openingstijden in het gemeentehuis (kamer 206) ter inzage. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op de gemeentelijke website, www.eijsden.nl (kies: actueel → officiële publicaties → bestemmingsplan Oost-Maarland gewijzigd vastgesteld) en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen de hierboven vermelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen. Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepsschrift en een verzoek zoals hiervoor genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Eijsden, 1 september 2010

Burgemeester en wethouders van Eijsden,

de secretaris,

J.F.M. Steinbusch.

De burgemeester,

M.H.E. Pelzer.

Naar boven