Bestemmingsplan Sparrenlaene

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 20 juli 2010 het bestemmingsplan Sparrenlaene gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein aan de Molenwijkseweg waar gebouwen staan die in het verleden in gebruik waren bij de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Het bestemmingsplan maakt vervanging van deze gebouwen door woningbouw mogelijk.

De wijzigingen die doorgevoerd zijn naar aanleiding van ingediende zienswijzen hebben betrekking op:

  • een kleine aanpassing van het bouwblok gelegen achter het perceel Halderheiweg 24 waardoor toekomstige bebouwing verder van dit perceel gelegen zal zijn.

  • er is een nieuw onderzoek toegevoegd met betrekking tot de externe veiligheid.

  • de voorschriften zijn aangepast om het ondergronds parkeren voor de toekomstige bewoners van de appartementen beter vast te leggen.

  • de toelichting op het plan is op een drietal punten enigszins aangepast.

Inzage

Het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken waaronder het raadsvoorstel, de beoordeling van de zienswijzen en het bestemmingsplan liggen met ingang van 3 september 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 14 oktober 2010, ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker 4.

Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur. Wie niet in de gelegenheid is om tijdens de openingsuren het bestemmingsplan in te zien, kan telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 65 58 35.

Daarnaast is het plan ook in te zien op de gemeentelijke website www.boxtel.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan Sparrenlaene hebben ingediend alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen, kunnen tot en met 14 oktober 2010 beroep instellen.

Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht kunnen belanghebbenden ook tot en met 14 oktober 2010 beroep instellen.

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt inwerking na het verstrijken van de beroepstermijn.

Tegelijk met een beroep is het mogelijk om de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Boxtel, 3 september 2010

Burgemeester en Wethouders van Boxtel,

de secretaris,

J.K. Fraanje.

De burgemeester,

F.H.J.M. van Beers.

Naar boven