Regeling houdende een wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling Wereldwijd Werken met Water met betrekking tot het laten vervallen van het aantal maximaal te verlenen subsidies

25 augustus 2010

Nr. CEND/HDJZ/2010-1265 sector WAT

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 2, onderdeel d, 3 en 4 van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 8 vervalt onderdeel d en worden de onderdelen e tot en met m geletterd d tot en met l.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Na publicatie van de Tijdelijke subsidieregeling Wereldwijd Werken met Water is gesignaleerd dat één van de afwijzingsgronden niet overeenkomt met het doel van de regeling. Het betreft de afwijzingsgrond dat het aantal subsidies dat aan de deelnemer van een samenwerkingsverband, of aan de groep, waartoe de deelnemer behoort, kan worden verleend ten hoogste twee bedraagt. Dit terwijl de doelstelling van de regeling is om samenwerking tussen partijen binnen de watersector te bevorderen. Om die reden wordt het aantal subsidies dat een deelnemer op grond van de regeling mag ontvangen niet langer beperkt. Dit laat onverlet het bepaalde in artikel 8, onderdeel b, op grond waarvan de drempelbedragen uit de tijdelijke kaderregeling van kracht blijven.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven