Ontwerpbestemmingsplan De Houthaven – Parkeergarage Pontsteiger

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Houthaven – Parkeergarage Pontsteiger, vanaf 2 september 2010, gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage ligt bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Het plangebied omvat de Pontsteiger en een strook water aan weerszijden, vanaf de kruising met de Tasmanstraat tot aan de grens van het bestemmingsplan De Houthaven – Pontsteigergebouw. Het plangebied heeft betrekking op gronden die zijn gelegen in de onlangs onherroepelijk geworden bestemmingsplannen De Houthaven en De Houthaven – Dijkpark en Tunnel.

Het bestemmingsplan De Houthaven – Parkeergarage Pontsteiger voorziet ter plaatse van de Pontsteiger in een parkeergarage. Het nu in voorbereiding zijnde ontwerp van de garage komt ongeveer twintig meter dichter bij de kruising Pontsteiger – Tasmanstraat dan het nu geldende bestemmingsplannen mogelijk maken.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel West, t.a.v. het Projectbureau Houthaven, Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van het Projectbureau Houthaven (020-2530 460).

Amsterdam, 1 september 2010

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West,

secretaris,

F. Claasen.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven