Kennisgeving terinzagelegging ontwerp ‘Bestemmingsplan Rolde dorp’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat het ontwerp van het ‘Bestemmingsplan Rolde dorp’ ter inzage ligt. Dit in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan zal voorzien in een juridisch-planologische regeling voor het dorp Rolde. Met dit bestemmingsplan zullen ca. 20 meest verouderde bestemmingsplannen voor het dorp worden geactualiseerd. Het plan is in hoofdzaak conserverend van aard, maar bevat enkele nieuwe ontwikkelingen die in de toelichting op het plan benoemd worden.

Het plangebied omvat globaal de bebouwde kom van Rolde. Het oude spoortracé is de noordgrens en de N 33 de zuidgrens.

In de Dorpsvisie Rolde is de wens aangegeven voor twee gebieden nog een visie op te stellen, te weten:

  • 1. het dorpscentrum;

  • 2. het gebied rondom de Boerhoorn en de voormalige garage Brands.

Pas wanneer de visie voor deze gebieden is vastgesteld, zal ook voor deze gebieden een bestemmingsplan in procedure worden gebracht. Deze gebieden zijn nu echter buiten het plangebied gelaten.

Dit ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Rolde dorp’ dat begin dit jaar ter inzage heeft gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van inspraakreacties, overlegreacties van instanties en ambtshalve aanpassingen op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan vermeld in hoofdstuk 7 van het ontwerpbestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage met ingang van 2 september 2010 tot en met 13 oktober 2010 tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl) en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) 26 77 43.

Naar boven