Hernieuwde terinzagelegging bestemmingsplan en exploitatieplan Distriport Noord-Holland

Op 24 maart 2010 hebben burgemeesters en wethouders van de gemeente Koggenland op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend gemaakt dat de gemeenteraad van Koggenland op 8 februari 2010 het bestemmingsplan Distriport Noord-Holland gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij is door burgemeesters en wethouders tevens bekendgemaakt dat de raad op 8 februari 2010, gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan Distriport Noord-Holland, op grond van artikel 6.12 Wro, het exploitatieplan Distriport Noord-Holland heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft de voorgenomen ontwikkeling van een regionaal bedrijventerrein in de polder Westerkogge. Het plangebied wordt begrensd door aan de oostzijde de Hulkerweg en de Venneweg, de zuidzijde door de N 243, de westzijde door de Dirk Jorissesloot en Park Westerkogge en ten slotte aan de noordzijde door De Tocht.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde exploitatieplan, almede de daarbij behorende stukken zijn vervolgens per 25 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de afdeling bouwen en milieu in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn.

Burgemeester en wethouders hebben echter, na het constateren van een aantal omissies in het ter inzage gelegde bestemmingsplan van 8 februari 2010, in het kader van de zorgvuldigheid en de rechtszekerheid besloten om het gecorrigeerde bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken en het exploitatieplan opnieuw ter inzage te leggen.

Voor de goede orde zij erop gewezen dat in het exploitatieplan geen wijzigingen zijn aangebracht.

Het gecorrigeerde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro opnieuw langs elektronische weg toegezonden aan de Inspecteur Ruimtelijke Ordening en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Er is geen aanwijzing gegeven als bedoeld in artikel 3.8, lid 6 Wro.

Terinzagelegging

Het gecorrigeerde bestemmingsplan en het exploitatieplan, met de daarbij bijbehorende stukken (waaronder een overzicht van de omissies in de verwerking van het raadsbesluit ter vaststelling van het bestemmingsplan) liggen met ingang van donderdag 2 september 2010 gedurende zes weken opnieuw ter inzage bij de afdeling bouwen en milieu in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn. De afdeling is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur, maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Het bestemmingsplan en exploitatieplan zijn ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl onder Wonen en werken/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheden

Binnen zes weken na de dag waarop het bestemmingsplan opnieuw ter inzage is gelegd kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

  • a. zij die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Koggenland;

  • b. zij die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. zij die het niet eens zijn met de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Binnen zes weken na de dag waarop het exploitatieplan opnieuw ter inzage is gelegd kunnen de volgende belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

  • a. zij die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Koggenland;

  • b. zij die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Naar boven