Ontwerpbestemmingsplan ‘Druten-Oost’ en ontwerpbesluit ontheffing hogere grenswaarden Druten-Oost ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Druten-Oost’ ter inzage ligt.

Begrenzing plangebied, aard bestemmingsplan en ontsluiting

Het plangebied wordt in het noorden en noordoosten begrensd door de Waalbandijk, in het oosten door de westzijde van het kadastrale perceel gemeente Druten, sectie D, nummer 179, in het zuiden door de Van Heemstraweg en in het westen door de bestaande agrarische percelen en woningen van de kern Druten.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Druten-Oost’ is een zogenaamd globaal eindplan met een uitwerkingsverplichting voor het college van burgemeester en wethouders. Per uitwerkingsplan wordt een woningbouwprogramma opgesteld, waardoor ingespeeld kan worden op de actuele marktsituatie en woningbehoefte. Het plangebied gaat ruimte bieden aan circa 370 tot 460 woningen.

De ontsluiting van het plangebied vindt plaats via een rotonde op de Van Heemstraweg. Daarnaast wordt in het plangebied een aantal ontsluitingen voor langzaam verkeer gemaakt (o.a. op de Laan van Klein Afferden en de Stationsstraat), die in geval van nood ook dienst kunnen doen als calamiteitenontsluiting voor de hulpdiensten.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, met het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit en de aan het ontwerpbestemmingsplan ten grondslag liggende onderzoeken, vanaf 2 september 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling VROM.

Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl → gemeentelijke organisatie → actueel → bekendmakingen → ontwerpbestemmingsplan ‘Druten-Oost’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvaststellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de baliemedewerkers van de afdeling VROM via doorkiesnummer 0487-580108 of 0487-580109. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De ter inzage gelegde stukken kunnen tijdens bovengenoemde termijn worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Aan de rand van het plangebied Druten-Oost lopen twee zoneplichtige wegen op grond van de Wet geluidhinder: de Klapstraat en de Van Heemstraweg. Op een aantal nieuwe woningen in de stedenbouwkundige hoofdopzet van het bestemmingsplan ligt de geluidbelasting vanwege de Van Heemstraweg boven de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Burgemeester en wethouders zijn voornemens hiervoor een ontheffing te verlenen op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ligt, met de bijbehorende akoestische rapportages, eveneens vanaf 2 september 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling VROM.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl → gemeentelijke organisatie → actueel → bekendmakingen → ontwerpbesluit ontheffing hogere grenswaarden Druten-Oost).

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 1, 6650 AA Druten). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer Jansen van de afdeling VROM via doorkiesnummer 0487-580144. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De ter inzage gelegde stukken kunnen tijdens bovengenoemde termijn worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Druten, 1 september 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

J.J. Driessen.

De burgemeester,

L.J.E.M. van Riswijk.

Naar boven