Vastgesteld bestemmingsplan ‘Geluidzone industrieterrein Werkendam’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op 24 augustus 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Geluidzone industrieterrein Werkendam’ met ingang van 2 september 2010 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen en is ook verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen in het uiterste noordoosten van het Eiland van Dordrecht. Het plan heeft tot doel om een (deel van een) geluidzone vast te stellen op verzoek van de gemeente Werkendam. De gemeenteraad van Werkendam heeft op 29 juni 2010 het bestemmingsplan Zonering industrieterreinen vastgesteld. Met dit bestemmingsplan beoogt de gemeente Werkendam de vestiging van geluidszoneringsplichtige inrichtingen mogelijk te maken op de industrieterreinen Biesboschhaven/Beatrixhaven, Steurgat en Bandijk. Anderzijds beoogt deze gemeente één nieuwe, overkoepelende geluidzone rond deze industrieterreinen vast te leggen. Uit akoestische berekeningen is gebleken dat een deel van de geluidzone de gemeentegrens met Dordrecht overschrijdt.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Geluidzone industrieterrein Werkendam’ heeft de gemeenteraad geen wijzigingen in het ontwerp aangebracht.

Aangezien geen zienswijzen zijn ingediend kan tot en met 13 oktober 2010 uitsluitend een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 14 oktober 2010. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Dordrecht, 1 september 2010

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven