Ontwerpbestemmingsplan Transvaalplein e.o. 2008, 1e herziening

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Transvaalplein e.o. 2008, 1e herziening’ van vrijdag 3 september 2010 tot en met donderdag 14 oktober 2010 voor eenieder voor zienswijzen ter inzage ligt. Het plangebied vormt een enclave binnen het gebied, dat begrepen is in het beheerbestemmingsplan Transvaalplein e.o. 2008, waarvan het plangebied zich bevindt binnen het ringbanenstelsel, ten zuiden van de binnenstad. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door een gedeelte van de Van Speijkstraat, in het oosten door een gedeelte van de Den Haenstraat, in het zuiden door een gedeelte van de Veestraat en in het westen door een gedeelte van de De Ruijterstraat. Het ontwerpbestemmingsplan vloeit voort uit de in 2001 door de gemeenteraad vastgestelde Herstructureringsvisie Uitvinders-/Zeeheldenbuurt, waarbij voor drie deellocaties in het desbetreffende gebied een herstructureringsopgave is geformuleerd. Het gaat daarbij om de Uitvindersbuurt (eerste fase van de herstructurering), de Zeeheldenbuurt West (tweede fase) en de Zeeheldenbuurt Midden (derde fase). Het thans voorliggende ontwerp heeft betrekking op de derde fase van de herstructurering.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Transvaalplein e.o. 2008, 1e herziening’ ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis). De stadswinkel Centrum is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Na 16.00 uur kunt u er alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u door te bellen met 013-2131313.

Ook zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen te bekijken en te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen.

Zienswijzen

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Transvaalplein e.o. 2008, 1e herziening’. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan de behandelend ambtenaar, de heer X.D. de Boer via telefoonnummer 013-542 93 54. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Tilburg, 2 september 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen (MBA),

secretaris.

Naar boven