Projectbesluit Malden, Broekkant

Burgemeester en wethouders van Heumen zijn voornemens een projectbesluit te nemen dat de verwezenlijking mogelijk maakt van een plan voor de bouw van 68 woningen in het gebied omsloten door de Broekkant, Acaciastraat en Meidoornstraat in Malden. Het bouwplan wijkt op een aantal onderdelen af van het recent vastgestelde bestemmingsplan ‘Malden, Broekkant’. Bij een tweetal bouwblokken aan het nieuw te vormen hofje in het plan wordt het bebouwingspercentage overschreden; op een aantal kopgevels zijn erkers geprojecteerd die niet voldoen aan de bouwregels van het bestemmingsplan voor wat betreft de hoogte en de afstand tot de perceelsgrens. De geconstateerde strijdigheden kunnen niet of niet zonder ingrijpende aanpassingen in zowel het woonprogramma als de architectuur worden weggenomen door wijzigingen in de aanvraag om bouwvergunning. Aanpassing is ook niet wenselijk omdat het bouwplan een uitwerking is van de stedenbouwkundige, architectonische en programmatische uitgangspunten die door alle betrokken partijen als geslaagd is beoordeeld. Om de strijdigheid met het bestemmingsplan weg te nemen wordt daarom een projectbesluit genomen. Met uitzondering van de genoemde aanpassingen, verwijst het projectbesluit naar de toelichting, de verbeelding en de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Malden, Broekkant’.

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Nadat het besluit is genomen kan geen bezwaar gemaakt worden, maar wel kan beroep tegen dat besluit aangetekend worden bij de rechtbank.

Inzageperiode

Het bouwplan en het ontwerpprojectbesluit, alsmede de stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp zijn vanaf donderdag 2 september 2010 tot en met woensdag 13 oktober 2010 te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Een pdf-versie van de stukken is te raadplegen op www.heumen.nl; ook liggen de stukken tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Fysieke Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende deze termijn eenieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpprojectbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer (024) 358 83 45. Een zienswijze kan aanleiding zijn om zaken in het ontwerpprojectbesluit te wijzigen. Degene die niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen beroep instellen tegen het definitieve ontheffingsbesluit.

Malden, 31 augustus 2010

Naar boven